Warmtepomp voor Aardehuis Salters in Cuijk

Jarenlang verwarmde Ronald Salters zijn aardehuis in Cuijk met een houtvergasser. Maar nu hij wat ouder wordt, is hij het gesleep met houten blokken zat en is hij op zoek gegaan naar een warmtepomp. Na wat wikken en wegen kwam hij bij Alklima/Mitsubishi Electric uit. Na nog een lange zoektocht naar de juiste installateur draait de lucht/water warmtepomp nu in zijn strobalen woning.

“Toen ik had besloten om dit te gaan doen, heb ik eerst meerdere bedrijven benaderd. Die reageerden vervolgens heel lang niet of nauwelijks. Daarna heb ik via Alklima, omdat ik toch wist dat ik een Mitsubishi warmtepomp wilde, een aantal bedrijven rechtstreeks benaderd, maar ook daarvan hadden heel veel bedrijven geen tijd. Uiteindelijk ben ik bij Ideal Air Airconditioning & Warmtepompen uit Nijmegen uitgekomen. Dit bedrijf heeft de uitdaging aangenomen. Vervolgens moest de bestaande installatie nog worden aangepast en ook dat had nogal wat voeten in aarde, vertelt Salters.

Uiteindelijk heb ik met vijf verschillende partijen te maken gehad om alles voor elkaar te krijgen. Dat maakt het soms wel lastig. Het is dat ik een volhouder ben en graag de beste oplossing wil. Eigenlijk blijkt dat het gemiddelde Nederlandse installatiebedrijf niet het niveau heeft om dit soort complexe en milieuvriendelijke installaties te kunnen maken. Alklima en Ideal Air hebben me uiteindelijk gered. Van beide bedrijven heb ik echt superservice gekregen.”

Bron: https://www.cobouw.nl/duurzaamheid/partner/2020/12/warmtepomp-voor-aardehuis-salters-in-cuijk-101290838

Heeft u naar aanleiding van dit stuk een vraag of wilt u advies, neem dan gerust contact met ons op.

Laatst bijgewerkt op 9 januari 2021

Reacties zijn gesloten.